Studijteātris “Aka” aicina uz izrādi “Tuvinieki”

Studijteātris “Aka” aicina uz izrādi “Tuvinieki”

2023. gada 4. novembrī plkst. 18.00 Kultūras centra “Iļģuciems” Lielajā zālē būs skatāma studijteātra “Aka” izrāde “Tuvinieki”.

Režisore Ligita Smildziņa par izrādi “Tuvinieki” saka: “Tā ir dramēdija – iestudējums starp drāmu un komēdiju. Izrādē izspēlējam nobriedušu cilvēku attiecības. Mēs satiekamies, sarunājamies, esam tuvi. Gribam būt saprasti, pieņemti, atbalstīti, justies labi, omulīgi draugu lokā. Bet cik daudz mēs viens par otru zinām? Ko mēs gribam zināt par otru cilvēku? Vai varam  būt atklāti, patiesi, vai varam uzticēties un cerēt uz sapratni, pieņemšanu?”

Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” studijteātris “Aka” 2021. gadā nosvinēja 25 gadu jubileju. Teātra repertuārā vienmēr bijuši kvalitatīvas, mūsdienīgas dramaturģijas (autori – M. Makdona, T. Stopards, B. Srebjanoviča , Ž.Pommerā, M. Kristofers, S. Mrožeks) iestudējumi. Teātra studijā iestudējuši arī klasiku – F. Dīrenmatu, Šekspīru, H. Ibsenu.

Pašreiz kolektīvā darbojas aktieri vecumā no 30 līdz 45 gadiem. Sievietes un vīrieši ar savu dzīves pieredzi, līdz ar to divos pēdējos iestudējumos - H. Ibsens “Heda Gablere” un radošajā kopdarbā “Tuvinieki” pētām, izspēlējam tieši šī vecuma cilvēku attiecības.

Ieeja bez maksas

Papildu informācija: Kornēlija Ābele, Kultūras centra “Iļģuciems” (Lidoņu ielā 27 k-2) projektu vadītāja, kornelija.abele@riga.lv