Svētku koncerts “Neatkarība. Brīvība. Dziesma”

Svētku koncerts “Neatkarība. Brīvība. Dziesma”

18. novembrī plkst. 16.00 Latgales priekšpilsētas mūzikas un mākslas skolas zālē notiks koncerts “Neatkarība. Brīvība. Dziesma”, kurā uzstāsies sieviešu koris “Ausma”, vīru kamerkoris “Frachori”, jauniešu koris “Mūza” un jauktais koris “Sonore”.

Svētku atmosfēru veicinās un Latvijas valsts proklamēšanas 105. gadadienu kopā ar koncerta apmeklētājiem svinēs arī koncerta vadītājs Salvis Sprūžs. Koncertā tiks izpildītas latviešu tautas dziesmas un latviešu komponistu oriģināldarbi – gan latviešu komponistu Jāzepa Vītola, Selgas Mences darbi, gan dzejnieka Ojāra Vācieša dzeja, atzīmējot komponistu un dzejnieka nozīmīgās dzimšanas dienas.

Ieeja koncertā ar bezmaksas ielūgumiem, kas no 6. novembra izņemami Latgales priekšpilsētas mūzikas un mākslas skolā pie dežuranta.

Koncertu ar Rīgas domes atbalstu rīko Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrs “Mazā ģilde” sadarbībā ar Latgales priekšpilsētas mūzikas un mākslas skolu.

Šis ir viens no Latvijas proklamēšanas gadadienai veltītajiem pasākumiem Rīgā. Ar visiem Lāčplēša dienai un Latvijas proklamēšanas gadadienai veltītajiem pasākumiem Rīgā var iepazīties tīmekļvietnē svetki.riga.lv, kā arī sekot līdzi sociālo tīklu lapā “Rīga” un “Rīgā notiek”.

Informāciju sagatavoja: Elvijs Krevics, RKTMC “Mazā ģilde” projektu vadītājs, elvijs.krevics@riga.lv