Ukrainas māja Latvijā aicina iepazīt ukraiņu Lieldienu tradīcijas

Ukrainas māja Latvijā aicina iepazīt ukraiņu Lieldienu tradīcijas

2024. gada 27. martā no plkst. 17.00 līdz 19.00, “Ukrainas māja Latvijā”, Strūgu ielā 4, Rīgā notiks ukraiņu Lieldienu tradīciju meistarklase, kurā ikvienam būs iespēja iepazīties ar ukraiņu unikālu Lieldienu olu apgleznošanas tehniku “Pysanka”. Meistarklasi vadīs talantīgā Tatjana Mazurenko.

“Pysanka” ir sena olu krāsošana ar dabīgo bišu vasku un turot rokās unikālu instrumentu - “pjačoku”. Senā olu krāsošanas tehnika ievedīs ukraiņu paražu un tradīciju noskaņās, radīs īpašu vēsturisku un autentisku sajūtu.

Meistarklasi pavadīs tradicionālās pavasara “Hayivka” dziesmas un dejas kopā ar mūziķi Darju Leleko. Ukraiņu bēgļi Latvijā sagādājuši cienastā tradicionālo Lieldienu konditorijas gardumu Pasha.

“Ukrainas māja Latvijā” ir ukraiņu kopienas centrs, identitātes, kultūras un mākslas saglabāšanas vieta, kā arī praktiska vieta – centrs, kur saņemt palīdzību ukraiņu bēgļiem, kuri drošu patvērumu raduši Latvijā. “Ukrainas māja Latvijā” rada svētkus ukraiņiem un aicina ikvienam no mums iepazīt ukraiņu Lieldienu tradīcijas.

Galerijas