VEF JAZZ CLUB aicina uz vasaras brīvdabas koncertiem Kultūras pils “Ziemeļblāzma” parkā

VEF JAZZ CLUB aicina uz vasaras brīvdabas koncertiem Kultūras pils “Ziemeļblāzma” parkā

27. jūlijā plkst. 19.00 Kultūras pils “Ziemeļblāzma” parkā uz brīvdabas skatuves kāps divas spilgtas un muzikāli atšķirīgu ideju iedvesmotas džeza mūziķu apvienības – Marka Viļenska trio un Laura Amantova vadītais projekts, kura sastāvā spēlē mūziķi no Latvijas un Lietuvas.

Koncerta pirmajā daļā apmeklētāji varēs iepazīties ar MARK VILENSKY AND THE OLD WORLD BLUES apvienību.

Piedalās:

  • Marks Viļenskis – čells, vokāls
  • Toms Timofejevs – kontrabass
  • Jānis Pastars – ģitāra

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas maģistrantūras absolvents un starptautiski atzīts čellists Marks Viļenskis ir apvienojies ar Latvijas jaunajiem džeza māksliniekiem, izveidojot koncertprogrammu – veltījumu 20. gadsimta amerikāņu un latīņamerikāņu mūzikas mantojumam. Skaņdarbu vidū ir 20.-60. gadu populārākās amerikāņu dziesmu melodijas swing stilā, izsmalcinātā brazīļu bossa nova, kā arī 30-to gadu retro tango no Latvijas un Polijas. Programmas caurvijošā ideja ir nostalģija par laikmetu, kas nu jau ir palicis tikai atmiņās un plašu ierakstos - par laiku, kad mūziķa talants, izteiksmes vienkāršība un patiesums vēl nebija nonācis zem globālā patērētāja nerimstošo alku pātagas.

Klausies!

Savukārt koncerta otrajā daļā būs iespēja piedzīvot unikālu un Latvijā vēl nebijušu muzikālo projektu – “Trombomānija”.

“Trombomānija” ir projekts, kas balstās divu trombonu saspēlē un ar jaunu, svaigu skatienu veidotiem mūsdienīgiem aranžējumiem pazīstamām latviešu un pasaules melodijām, kā arī latviešu un lietuviešu tautasdziesmām. Ansambļa dalībnieki katrs ir unikāla personība, radoši un starptautiski atzīti mūziķi, augsta līmeņa profesionāļi.

Izpildītāju sastāvs: 

  • Viktors Ritovs – taustiņinstrumenti, 
  • Lauris Amantovs – trombons, 
  • Andris Grunte – bass, 
  • Vita Rusaitīte – vokāls, 
  • Arkādijs Gotesmans – sitamie instrumenti, 
  • Skirmantas Sasnauskas – trombons,
  • Artis Orubs - sitamie instrumenti. 

“Projekta mērķis ir veidot sadarbību starp latviešu, lietuviešu džeza mūziķiem, radot jaunu un interesantu kolektīvu, sniedzot klausītājiem nebijušas sajūtas” stāsta “Trombomānijas” mākslinieki.

Video ieskats koncerta programmā.

N.B. Biļetes uz  koncertu pieejamas visās SIA “Biļešu paradīze” kasēs un internetā.


“VEF JAZZ CLUB gadu no gada pulcē māksliniekus no visas pasaules, un esam gandarīti, ka jau otro gadu pēc kārtas vasarā Kultūras pils “Ziemeļblāzma” parku  varam pieskandināt ar džeza mūziku un īpašo atmosfēru.” teic Ziemeļrīgas kultūras apvienības sabiedrisko attiecību speciāliste Kate Zaltāne.

Vairāk informācijas: Kate Zaltāne, Ziemeļrīgas kultūras apvienības sabiedrisko attiecību speciāliste, Kate.zaltane@riga.lv