VEF Kultūras pilī tiks svinēta diriģenta Guntara Bernāta jubileja

24. novembrī plkst. 19.00 VEF Kultūras pils Lielajā zālē norisināsies viencēliena operas izrāde “Māsa Andželika”, kas vienlaikus būs arī diriģenta, VEF Kultūras pils Krievu tautas instrumentu orķestra SADKO mākslinieciskā vadītāja Guntara Bernāta jubilejas izrāde.

Opera “Māsa Andželika” ieņem īpašu vietu  Džakomo Pučīni daiļradē, tā nav līdzīga nevienai citai Pučīni operai, tā stāv savrup. Intereses vērts ir fakts, ka pats Pučīni operas pirmnoklausīšanos veica baznīcas klostera telpās mūķenēm, starp kurām bija arī Pučīni karsti mīļotā māsa Indžina. Komponists saņēma īpašu atzinību un gandarījumu no klausītājām.

Operas galvenā tematika ir grēka nožēla, grēka izpirkšana un Augstākā žēlsirdīgā piedošana.

Māsas Andželikas lomas izpildītāja Laima Krīgere ar panākumiem nodziedāja šo lomu Mančinelli operas teātrī Itālijā, Orvieto pilsētā. Savukārt Irma Pavāre Hercogienes lomu ir sagatavojusi un nodziedājusi Šveicē, Bernes un Sigrisvilas pilsētās, gūstot neviltotu publikas atsaucību.  Pārējās lomas ir uzticētas Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas vokālās mākslas nodaļas absolventēm un vecāko kursu studentēm. Operas muzikālo pavadījumu atskaņo LNOB stīgu kvartets, koncertmeistare Svetlana Okuņa, pie klavierēm JVLMA koncertmeistare Inguna Puriņa.

Operas izrādes muzikālā ansambļa diriģents – jubilārs Guntars Bernāts, režisors Vladimirs Okuņs.

“Man ir patiess gandarījums būt par daļu no šī skaistā projekta, jo, pateicoties gan Džakomo Pučīni brīnišķīgajai mūzikai, gan jaunajām talantīgajām dziedātajām, gan arī ansambļa mūziķiem, ir izdevies radīt garīgi uzlādētu un piepildītu atmosfēru, kura aizrauj ne tikai visus izrādē iesaistītos, bet neatstāj vienaldzīgus arī sanākušos klausītājus” tā par gaidāmo izrādi stāsta jubilārs.

Biļetes pieejamas visās SIA “Biļešu paradīze” kasēs un internetā.

Vairāk informācijas: Kate Zaltāne, Ziemeļrīgas kultūras apvienības sabiedrisko attiecību un digitālā mārketinga speciāliste. E-pasts: kate.zaltane@riga.lv