Vīru vokālās grupas “Harmonija Rīgai” jubilejas koncerts

Vīru vokālās grupas “Harmonija Rīgai” jubilejas koncerts

2022. gada 21. oktobrī plkst. 19.00 Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” Lielajā zālē vīru vokālās grupas “Harmonija Rīgai” jubilejas koncerts “Barbershop jubilejas nakts”.

1992. gadā dibinātais ansamblis “Harmonija Rīgai” ir viens no retajiem Latvijas kolektīviem, kas pārsteidz klausītājus ar barbershop dziedāšanas stilu. Ne velti viņus Latvijā dēvē par barbershop muzicēšanas celmlaužiem. Barbershop mūzikas stils radies 20.gs. sākumā ASV. Tas ir četrbalsīgs vokālā izpildījuma veids, kurā izpilda izklaidējošas un sadzīviskas dziesmas. Stila nosaukums norāda uz tā izcelsmi - šāda veida dziedāšana sākotnēji notikusi kungu frizētavās.

Četri kungi - Ārijs Šķepasts, Arnis Miltiņš, Aldans Milzarājs un Salvis Sprūžs - ar savu profesionalitāti priecē ne tikai Rīgas un Latvijas klausītājus, viņu balsis skanējušas arī aiz mūsu valsts robežām.

Kolektīva repertuārā ir gan tipiskas barbershop dziesmas (jau sākotnēji komponētas šādai dziedāšanai), gan arī pašu dalībnieku aranžētas latviešu populārās dziesmas, kā piemēram, “Meldermeitiņa”, “Dzīvīte, dzīvīte”, kā arī pasaules hīti, tai skaitā grupas “Queen” populārā kompozīcija “Bohemian Rapsody”. Koncertu vadīs Arnis Miltiņš. Koncerta viessolisti Laimis Rācenājs un Kaspars Ādamsons.

Biļetes uz koncertu būs pieejamas norises vietā pirms koncerta sākuma. Ieejas maksa – 5,00 eiro.

Pasākumu rīko Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Kultūras un atpūtas centrs “Imanta”.

Papildu informācija: Līga Ploriņa,, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” projektu vadītāja.. E-pasts: liga.plorina@riga.lv